Dalam mencipta sesuatu produk, anda perlu memastikan bahawa produk tersebut adalah unik dan mempunyai rupa tersendiri agar produk anda kelihatan lebih menonjol dari produk yang lain. Anda boleh menjual produk yang biasa namun pastikan ia boleh menambat hati pelanggan. Contohnya, selendang dUck merupakan selendang yang kita biasa lihat dan pakai, namun disebabkan oleh kekuatan jenama, rupa dan packaging, ia merupakan selendang yang dikenali ramai dan popular di mata pelanggan.

Printing Hardcover Box Bermutu Tinggi

Oleh itu, salah satu perkara yang anda perlu pertimbangkan sebelum melancarkan produk anda adalah memastikan produk anda mempunyai label packaging yang boleh menarik minat para pelanggan. Rupa produk tersebut adalah salah satu perkara yang paling penting kerana ia adalah benda pertama yang pelanggan akan lihat. Percayalah, label packaging yang menarik akan membuatkan jualan anda semakin meningkat. Selain itu, terdapat pelbagai lagi perkara yang anda perlu lakukan sebelum melancarkan produk anda.

Printing Hardcover Box MalaysiaPrinting Hardcover Box Malaysia

Tips Untuk Menarik Minat Pelanggan Terhadap Produk Anda

 • Memberi Sampel Percuma

Jangan ambil mudah dengan kuasa sampel percuma. Memberi sampel produk anda sebelum pelancaran sebenar kepada orang-orang penting seperti pelanggan, prospek atau blogger yang mempunyai ramai pengikut. Pelawa mereka menggunakan produk anda dan kemudian minta mereka untuk menulis artikel review atau di blog. Analisis kembali daripada feedback mereka bertujuan untuk meningkatkan kualiti produk sebelum pelancaran sebenar.

Printing Hardcover Box Malaysia

 • Memasarkan Produk Melalui Sosial Media

Pada masa sekarang, anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk ke pelbagai tempat untuk membuatkan pelanggan anda tertarik dengan produk yang dijual. Pasarkan sahaja produk anda di dalam Facebook, Twitter atau Instagram. Pastikan anda menggunakan caption yang menarik agar ia boleh menarik minat para pelanggan untuk membeli produk anda. Sekarang ini, kuasa membeli online adalah lebih tinggi kerana ramai yang suka membeli – belah secara online disebabkan ia lebih mudah.

Printing Hardcover Box Berkualiti Tinggi

 • Menggunakan Gambar Yang Menarik

Apabila anda menangkap gambar produk anda, pastikan gambar itu kelihatan menarik agar pelanggan boleh melihat gambar tersebut. Dengan gambar yang menarik, para pelanggan secara tidak langsung akan cenderung untuk membeli produk anda. Gambar tersebut juga perlu kelihatan jelas agar mereka boleh melihat produk anda dengan baik sebelum membuat keputusan untuk membeli produk anda.

Printing Hardcover Box Dengan Pantas

 • Menggunakan Taktik Pemasaran

Media sosial, laman web dan blog boleh membantu dalam memasarkan produk anda. Jika anda mahu menarik lebih ramai pelanggan untuk menggunakan produk anda, taktik pemasaran yang baik juga penting. Lebih ramai yang mengenali produk anda, lagi ramai juga yang akan berminat dengan produk anda. Belanjakan sedikit wang untuk iklan di media sosial dan pelbagai platform online yang lain untuk memastikan produk anda dikenali oleh orang ramai.

Printing Hardcover Box

 • Menyediakan Packaging Yang Berkualiti Dan Menarik

Ramai yang mengambil mudah tentang packaging dan juga kotak yang digunakan oleh produk anda. Packaging akan memberikan imej pertama kepada pelanggan dan jika ia menarik dan cantik, pasti ramai yang akan membeli produk anda. Pastikan anda menggunakan perkhidmatan printing dan designing yang boleh membuatkan packaging produk anda cantik dan boleh menarik minat pelanggan.

Printing Hardcover Box Bermutu Tinggi

 • Mengumpul Data Pelanggan

Bagaimana mengumpul data pelanggan boleh menarik minat pelanggan terhadap produk anda? Jawapannya adalah dengan membuat pertandingan atau giveaway. Apabila para pelanggan memberikan data mereka untuk menyertai pertandingan ini, ia menunjukkan bahawa mereka berminat dengan produk anda. Selepas pertandingan berakhir, anda boleh memberikan follow up tentang kebaikan produk anda. Dengan cara follow up yang betul, pasti lebih ramai yang akan membeli produk tersebut.

Printing Hardcover Box

 • Bocorkan Maklumat Produk Di Media Sosial

Anda boleh menggunakan taktik pembocoran maklumat tentang produk anda agar para pelanggan ternanti – nanti tentang produk tersebut. Secara tidak langsung, ini akan membuatkan para pelanggan menjadi semakin berminat dengan produk anda. Pastikan anda tidak menunggu terlalu lama sebelum melancarkan produk anda agar pelanggan tidak kehilangan minat atau terlupa.

Printing Hardcover Box Bermutu Tinggi

HMS Printing – Print Hardcover Box Berkualiti Dan Murah

HMS Printing merupakan pakar percetakan yang menjalankan aktiviti perniagaan seperti cetakan Digital Printing, Offset Printing, Inkjet Printing, Signage & Advertising, Labels & Packaging, Post Press, Corporate Gift & Apparel dan banyak lagi. Mereka juga sangat komited dan pakar dalam bidang percetakan runcit, HMS Design & Printing menawarkan pelbagai servis percetakan dengen khidmat pelanggan yang mesra dan hasil kualiti percetakan yang menakjubkan.

Printing Hardcover Box Berkualiti Tinggi

HMS Design & Printing telah memulakan operasi bermula Disember 2014. Setelah penubuhan, HMS Design & Printing telah berkembang dengan pesat dan menjadi syarikat percetakan terkemuka di Malaysia dengan pelbagai pencapaian di dalam industri percetakan. Jadi, mereka merupakan syarikat yang amat berpengalaman dan dipercayai ramai bagi menjalankan kerja printing harcover box.

Printing Hardcover Box

Servis Yang Ditawarkan Oleh HMS Printing

HMS Printing menawarkan pelbagai jenis servis printing yang anda boleh gunakan untuk produk atau majlis – majlis istimewa anda. Berikut adalah servis yang ditawarkan oleh HMS Printing;

 • Printing Kotak

Jika anda perlukan printing hardbox cover, anda boleh menggunakan perkhidmatan HMS Printing kerana antara servis terbaik mereka adalah printing hardbox cover dan kotak – kotak yang lain. Hardbox boleh digunakan sebagai salah satu jenis packaging bagi produk anda. Kebanyakan peniaga yang menggunakan hardbox sebagai packaging akan membuatkan produk anda menjadi lebih menarik dan kemas.

Printing Hardcover Box

 • Printing Baju

Ingin membuat baju untuk apa – apa majlis istimewa anda? Baju yang direka sendiri pasti akan membuatkan majlis atau event anda kelihatan lebik unik. Gunakan servis HMS Printing untuk mendapatkan print yang lebih tahan lama dan tidak luntur warna. Cetakan yang digunakan adalah berkualiti dan akan memastikan warna tersebut tidak akan mudah pudar meskipun dicuci beberapa kali.

Printing Hardcover Box Malaysia

 • Printing Flyers

Flyers adalah salah satu strategi marketing yang boleh membuatkan para pelanggan mengenali produk anda dengan lebih baik melalui info yang berada di dalam flyers tersebut. HMS Printing juga merupakan pakar dalam mencetak flyers untuk kegunaan perniagaan anda. Flyers yang dicetak adalah dijamin menggunakan design yang boleh menarik minat pelanggan atau pembaca.

Printing Hardcover Box Malaysia

 • Printing Design

Percetakan logo atau design adalah lebih mudah dengan HMS Printing. Jika anda tidak mempunyai idea untuk mencipta logo atau design sendiri, anda boleh menggunakan perkhidmatan HMS Printing. Setiap design yang dicipta oleh graphic designer HMS Printing adalah menarik dan boleh membuatkan pelanggan anda teruja.

Printing Hardcover Box Dengan Pantas

Selain itu, mereka juga mempunyai pelbagai lagi servis percetakan seperti;

 • Door Gift Box
 • Non Woven Bag
 • Jude Bag
 • Bunting
 • Bunting
 • Banner
 • Banner
 • Bill Book
 • Bill Book
 • Book & Magazine
 • Folder
 • Flyers
 • Souvenir
 • Wedding Card
 • Sticker
 • Hardcover Box
 • Envelope
 • Letterhead
 • Silkscreen Product
 • TShirt Printing
 • Name Card
 • Paper Bag
 • Packaging Box

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Perkhidmatan HMS Printing?

HMS Printing adalah pakar percetakan yang boleh membantu anda untuk membuatkan sesuatu produk kelihatan menarik. Antara sebab – sebab yang membuatkan HMS Printing sebagai syarikat printing yang terbaik adalah;

 • Design Printing Mengikut Idea Anda

Adakah anda mempunyai idea tersendiri untuk design packaging? Berikan idea tersebut kepada HMS Printing dan mereka akan merealisasikan idea anda. Mereka akan mendengar idea dan mengolahkannya menjadi satu produk pembungkusan yang berkualiti di mana ianya akan bercakap mewakili produk yang anda ingin sampaikan. Anda pasti akan terkejut dengan ketepatan mereka dalam mengolah idea anda kepada packaging yang cantik.  

Printing Hardcover Box Berkualiti Tinggi

 • Harga Yang Berpatutan

Setiap packaging yang dihasilkan oleh HMS Printing adalah cantik dan harganya amat berpatutan. Anda boleh mendapatkan packaging yang berkualiti dengan harga yang murah. Sekarang ini, mereka sedang mengadakan promosi di mana packaging produk hanya berharga RM1.  

Printing Hardcover Box Dengan Pantas

 • Menggunakan Jenama Anda Sendiri

Jenama produk adalah salah satu ciri penting yang akan membuatkan pelanggan mengenali produk anda dan membuatkan produk tersebut mempunyai keunikan tersendiri. Dengan meningkatkan jenama bagi produk anda, persaingan bukan lagi satu masalah untuk kekal kompetitif. Mereka akan menyampaikan servis anda menerusi penjenamaan melalui packaging dan identiti corporate syarikat anda. Setiap packaging yang anda akan dapat adalah unik agar ia dapat mewakili keunikan dan nama syarikat anda hanya melalui packaging.

Printing Hardcover Box Malaysia

 • Graphic Designer Yang Berpengalaman

Barisan graphic designer yang mereka miliki mempunyai pengalaman luas dalam membina jenama baru supaya kelihatan gah dan unggul di mata pelanggan. Mereka juga sudah berada di dalam bidang designing dalam masa yang lama dan mahir di dalam bidang tersebut. Setiap design yang dibuat adalah teliti dan mereka akan memastikan ia dapat menarik minat pelanggan. Pasti pelanggan anda rasa teruja untuk miliki servis dan produk anda.

Printing Hardcover Box

 • Kualiti Printing Yang Tahan Lama

Anda tidak perlu bimbang akan kualiti printing oleh HMS Printing kerana ia semestinya tahan lama dan warnanya tidak akan mudah luntur. Malah, setiap warna yang dicetak adalah terang dan boleh menarik minat pelanggan. Para pengguna pasti akan tertarik dengan packaging anda yang menarik dan menyerlah.

Printing Hardcover Box Bermutu Tinggi

 • Servis Design Percuma

Adakah anda ketandusan idea untuk membuat design tersendiri? Gunakan servis dari graphic designer mereka yang berpengalaman dan mahir dalam mencipta design yang menarik. Anda pasti akan berpuas hati dengan design yang dicipta. Malah, sekarang ini HMS Printing sedang mengadakan promosi di mana anda boleh mendapat servis design secara percuma. Apa yang anda tunggu lagi? Gunakan servis design mereka sekarang.

Printing Hardcover Box Berkualiti Tinggi

 • Design Yang Menarik

Setiap design yang direka oleh graphic designer mereka adalah dijamin menarik dan boleh membuatkan para pengguna ingin membeli produk anda. HMS Printing akan memastikan rekaan tersebut adalah cantik, unik dan berkualiti.

Printing Hardcover Box Dengan Pantas

Testimoni Para Pelanggan HMS Printing

Para pelanggan HMS Printing amat berpuas hati dengan packaging yang dihasilkan oleh HMS Printing, jadi mereka meninggalkan testimoni – testimoni yang positif di laman web HMS Printing. Berikut adalah testimoni tersebut;

Printing Hardcover Box Berkualiti Tinggi

Print Hardcover Box Anda Dengan HMS Printing Dengan Pantas Sekarang!

HMS DESIGN & PRINTING | DESIGN DAN CETAK PACKAGING, STICKER, FLYERS
Hotline: Tekan untuk telefon (019-9051424) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Pakar Packaging Dan Sticker Produk
Laman Web : https://www.hmsprinting.com/