Pembungkusan dan penglabelan sesuatu produk merupakan suatu isu yang sangat penting bagi membangunkan sesebuah jenama produk. Ini memberi tanggapan pertama kepada orang awam tentang kehadiran produk anda di dalam pasaran. Ramai usahawan masih memandang remeh isu penglabelan produk ini kerana bagi mereka pelanggan pasti sukakan kualiti produk walaupun tidak mempunyai label yang menarik.

stiker terbaik untuk produk

Anda silap!! Salah satu strategi pemasaran yang berjaya adalah dengan menghasilkan penglabelan yang betul dan menarik ke atas sesuatu keluaran produk. Ia haruslah menggambarkan produk, mempunyai maklumat penting untuk pengetahuan bakal pengguna serta kelihatan menarik bagi orang awam teringin untuk menyentuh produk anda. Kegagalan anda mengubah strategi pemasaran produk anda, maka perniagaan anda akan ketinggalan di belakang pesaing – pesaing yang hebat di pasaran.

Cetakan Stiker Merupakan Penglabelan Produk Yang Murah dan Terbaik

Stiker Terbaik

Penglabelan produk dengan menggunakan stiker pada pembungkusan adalah merupakan strategi pemasaran yang paling murah dan berkesan. Stiker dapat dicetak dalam kuantiti yang banyak pada sehelai kertas, sangat menjimatkan kerana kebiasaannya kos mencetak 1 stiker hanya beberapa sen sahaja. Pandangan pertama pembeli adalah dengan melihat stiker produk anda, maka anda haruslah dapatkan reka bentuk stiker yang menarik dan cantik.

Ketahui Ciri – Ciri Stiker Terbaik Yang Wajib Ada Pada Stiker Produk Anda

#1 Memaparkan Info Ringkas Produk

stiker terbaik 2018

Pemilik produk harus memikirkan nama ringkas produk untuk diletakkan pada stiker. Ini kerana, pada pandangan pertama, bakal pembeli akan mencari nama produk terlebih dahulu. Nama produk atau jenama perlulah ringkas supaya mudah diingati dan disebut oleh pelanggan. Mana tahu mungkin pembeli anda akan mencadangkan produk anda kepada orang lain pula nanti.

#2 Design Stiker Yang Menarik

Stiker Terbaik

Design stiker haruslah menarik supaya pelanggan yang melihat akan terasa untuk membeli produk anda. Design stiker ini anda boleh lahirkan melalui idea kreatif anda sendiri atau boleh juga dapatkan servis tempahan stiker untuk membantu anda. Design stiker juga perlu menggambarkan jenis produk yang anda jual.

#3 Penggunaan Warna Yang Terang

produk hebat yang mempunyai stiker

Stiker yang terbaik adalah stiker yang menggunakan warna yang terang agar dapat menarik perhatian orang ramai. Dari kejauhan, produk anda sudah dapat dilihat dengan warna stiker yang terang pada pembungkusan produk anda nanti. Elakkan penggunaan warna yang pudar kerana risau nanti tidak dapat menarik perhatian pembeli untuk membeli produk anda.

#4 Gam Stiker Yang Kuat Melekat

stiker terbaik 2018

Stiker terbaik adalah sekeping stiker yang melekat elok pada pembungkusan produk untuk tempoh yang lama. Jangan pula hanya bertahan untuk beberapa hari sahaja, kemudian stiker tertanggal pula. Gam stiker perlulah yang berkualiti supaya tidak tertanggal pada produk. Ini akan memberi persepsi pembeli kepada perniagaan anda samada persepsi baik atau sebaliknya.

#5 Kualiti Cetakan Stiker Kalis Air

stiker terbaik untuk produk

Stiker terbaik merupakan stiker yang tahan lasak, tidak mudah koyak dan juga kalis air. Ciri stiker tahan lasak ini sangat perlu bagi mengelakkan stiker rosak sebelum sampai pada tuan pembeli. Lagi pula, melalui stiker pembeli akan ketahui info ringkas mengenai perniagaan anda dan cara untuk hubungi anda. Pasti sukar untuk pembeli membuat pesanan atau bertanyakan tentang produk anda sekiranya stiker anda rosak.

#6 Bentuk Stiker Yang Sesuai Dengan Size Pembungkusan

stiker terbaik untuk produk

Terdapat pebagai jenis bentuk stiker yang anda boleh tempah bagi memberi daya tarikan terhadap produk anda. Namun, anda perlu ketahui stiker yang terbaik adalah stiker yang mempunyai bentuk yang sesuai dengan size pembungkusan produk anda. Sebagai contoh, sekiranya size pembungkusan anda besar, size stiker perlulah besar juga. Sebaliknya sekiranya produk anda dibotolkan dalam botol kaca yang kecil, bentuk stiker perlulah dipilih dalam size yang kecil sesuai dengan botol yang kecil.

Tempah Stiker Terbaik Daripada HMS Design & Printing

Stiker Terbaik

Anda mencari stiker yang berkualiti tinggi untuk produk anda? Anda mahukan stiker yang murah? Kini, terjawab sudah kebimbangan anda dengan menempah stiker murah dan berkualiti daripada HMS Design & Printing. HMS Design & Printing merupakan syarikat percetakan yang beroperasi di Ampang, Selangor ini sedia mengambil tempahan stiker anda melalui kunjungan anda ke kedai atau boleh juga melalui tempahan di dalam talian. Apa yang menjadi keutamaan HMS Design & Printing adalah jaminan kualiti servis dan produk yang diberikan untuk anda.

HMS Design & Printing Terdiri Daripada Pakar Yang Mahir dan Berpengalaman

produk hebat yang mempunyai stiker

Bagi memenuhi kepuasan pelanggan yang sentiasa inginkan servis dan produk yang berkualiti, HMS Design & Printing hanya dibarisi oleh pasukan yang pakar dan berpengalaman dalam bidang percetakan. Mereka sedia membantu anda untuk membangunkan produk anda supaya lebih unggul di pasaran seperti bantuan khidmat rundingan, idea graphic design yang sesuai, luahan pendapat berdasarkan pengalaman dan juga sebagainya. Setiap idea kreatif anda akan diguna pakai dan diolahkan pada stiker atau pelbagai jenis servis yang anda mahukan daripada HMS Design & Printing.

HMS Design & Printing Menerima Tempahan Stiker Daripada Ramai Usahawan Tanah Air

Stiker Terbaik

HMS Design & Printing kini telah diberi kepercayaan oleh ramai usahawan produk jenama sendiri untuk pasarkan produk mereka ke seluruh negara. Usahawan dan pemilik produk ini bukan sahaja menempah stiker daripada HMS Design & Printing, malah mereka juga dapatkan servis percetakan yang lain juga di sini. HMS Design & Printing diibaratkan seperti One Stop Center di mana semua servis percetakan ada di sini. Ia sangat memudahkan usahawan produk kerana tidak perlu berurusan dengan pelbagai jenis pihak bagi menguruskan pemasaran percetakan produk yang dikeluarkan.

Kelebihan Menempah Stiker Daripada HMS Design & Printing

Stiker Tahan Lasak

produk hebat yang mempunyai stiker

Anda pasti sukakan material stiker yang tahan lasak daripada HMS Design & Printing ini. Stiker anda akan diletakkan gam yang berkualiti pada pembungkusan produk anda supaya ia tidak mudah tertanggal atau terkoyak.

Cipta Sendiri Design Stiker

produk hebat yang mempunyai stiker

Produk akan tampak lebih eksklusif dan menarik dengan idea kreatif anda sendiri pada stiker produk anda nanti. Anda hanya perlu luahkan idea dan pendapat tentang apa yang anda inginkan, selebihnya pasukan HMS Design & Printing akan laksanakan idea anda pada stiker anda nanti.

Stiker Disiapkan Dalam Masa Yang Pantas

stiker terbaik 2018

Pasti anda mahukan stiker anda siap dengan cepat supaya dapat lekatkan pada produk anda dengan segera. HMS Design & Printing akan melakukan proses percetakan stiker dengan segera sejurus anda memberi persetujuan pada design stiker yang dilakukan.

Kualiti Stiker Menjadi Keutamaan

stiker terbaik 2018

Bagi menjamin kepuasan setiap pelanggan, HMS Design & Printing sangat mementingkan kualiti stiker yang dicetak. Stiker yang dicetak akan diperiksa terlebih dahulu supaya tidak mempunyai salah ejaan atau kerosakan sebelum diserahkan kepada pelanggan.

Kerja Dilakukan Oleh Pasukan Yang Mahir

stiker terbaik untuk produk

HMS Design & Printing percaya kualiti sesuatu servis dan produk turut dipengaruhi daripada hasil kerja pekerja yang mahir dan berpengalaman. Oleh sebab itulah, mereka yang pakar dalam bidang percetakan stiker sahaja diberi tanggungjawab untuk berurusan dengan pelanggan yang ingin menempah stiker.

Lagi Banyak Anda Tempah, Lagi Murah Harga Stiker Anda

Stiker Terbaik

Anda mahukan lagi banyak penjimatan? HMS Design & Printing menawarkan harga yang jauh lagi murah sekiranya anda menempah dalam kuantiti yang banyak. Konsep seperti jualan borong ini sangat disukai oleh pelanggan sedia ada kerana dengan tempahan yang banyak, mereka dapat menikmati penjimatan kos yang banyak. Lagi pula, tempahan stiker yang banyak bukanlah merugikan kerana tidak mempunyai tarikh luput. Malah, stiker tersebut dapat digunakan juga pada produk keluaran baru anda kelak.

Jom Tempah Stiker Murah dan Menarik Daripada HMS Design & Printing

stiker terbaik 2018

Kenapa mahu mencari yang lain sekiranya anda sudah berjumpa dengan servis percetakan termurah nombor 1 di Malaysia. Anda kini boleh menempah stiker untuk produk, cenderahati atau kegunaan sendiri daripada HMS Design & Printing dengan harga yang murah dan menarik. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi info yang dinyatakan di bawah ini.

stiker terbaik untuk produk

HMS Design & Printing | Servis Percetakan Stiker Murah
Hotline: Tekan untuk telefon (019-9051424) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Pakar Packaging Dan Sticker Produk
Laman Web : https://www.hmsprinting.com